Cestoviny s paradajkovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
150
g
parmezán
400
g
cestoviny
Omáčka
600
g
paradajka
3
PL
olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
olej
bazalka
vňať mladej cibuľky
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na oleji, pridáme pokrájané a ošúpané paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme na slabom ohni, až kým omáčka nezhustne. Na záver dusenia ochutíme bazalkou a vňaťou mladej cibuľky a ešte chvíľu dusíme.
2.
Cestoviny uvaríme al dente, precedíme ich a pomstíme maslom. Rozložíme na taniere a prelejeme pripravenou omáčkou. Posypeme postrúhaným parmezánom alebo ho servírujeme zvlášť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.