Pečeňová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
teľacia pečeň
30
g
maslo
80
g
koreňová zelenina
1/2
ks
cibuľa
3
ks
celé čierne korenie
1
ks
celé nové korenie
1
ks
bobkový list
40
g
maslo
60
g
hladká múka
podľa chuti
mleté čierne korenie
100
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
petržlenová vňať
postup
Umytú pečeň odblaníme a pokrájame na rovnaké malé kúsky. Na masle opražíme zeleninu pokrájanú na kolieska spolu s cibuľou, celým čiernym, novým korením a bobkovým listom. Pridáme pokrájanú pečeň, trocha opečieme, zalejeme osolenou vriacou vodou a všetko udusíme do mäkka. Potom vyberieme všetky koreniny, mäkkú pečeň a zeleninu zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo posekáme nadrobno a vložíme späť do vývaru. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do vývaru a dobre povaríme. Nakoniec polievku okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok a ochutíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.