Bábovka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
práškový cukor
1
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
2
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
prášok do pečiva
soľ
postup
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme na jemné cesto. Bábovkovú formu vymastíme a posypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy a do druhej polovice pridáme 2-3 PL kakaa. Dobre rozmiešame a tmavé cesto vylejeme na bledé cesto. Vidličkou akoby prepichneme cesto z vrchu a na dol vidličku potočíme. Tým sa cesta premiešajú a vznikne mramorový vzor. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 3/4 hodinu pri 180-200 stupňoch. Špajdlou skontrolujeme či je cesto hotové, ak sa cesto na špajdlu nelepí, bábovka je hotová.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.