Lasagne s mäsom a sušenými paradajkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
parmezán
500
g
lasagne
400
g
mleté hovädzie mäso
100
g
sušené paradajky v oleji
80
g
kapary
2
PL
olivový olej
2
PL
paradajkový pretlak
2
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
mletá rasca
soľ
bazalka
petržlenová vňať
maslo na vymastenie
postup
1.
Na rozohriatom oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäso a osolíme, okoreníme a pomaly pražíme. Následne pridáme pokrájané sušené paradajky, ktoré sú odkvapkané od oleja, ale ten si odložíme bokom. Potom pridáme pretlak a pokrájanú petržlenovú vňať a čerstvú bazalku. Budeme dusiť približne 50 minút a podľa potreby podlievame vodou. Ku koncu dusenia ešte pridáme kapary.
2.
Lasagne uvaríme, precedíme ich a necháme odkvapkať. Maslom vymastíme zapekaciu misu, na dno rozložíme vrstvu cestovín, prelejeme ich omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. Takto pokračujeme, kým máme dosť surovín a poslednú vrstvu tvoria cestoviny, ktoré posypeme syrom. Ešte lasagne pokvapkáme olejom zo sušených paradajok a budeme zapekať asi 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.