Vietnamská polievka PHO
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Vývar
3
ks
morčacia kosť
500
g
hovädzí chvost
80
g
zázvor
1
ks
škorica
1
ks
cibuľa
5
ks
badián
3
ks
kardamón
500
g
hovädzia kližka
Do polievky
500
g
falošná svičkovica
4
ks
ryžové rezance
1
zväzok
koriander
4
ks
jarná cibuľka
2
ks
šalotka
1
zväzok
mexický koriander
1
zväzok
vietnamská mäta
1
balíček
klíčky mungo
3
ks
čili paprička
1
ks
citrón
postup
1.
Aby bol vývar číry, dáme kosti do hrnca, zalejeme ich studenou vodou, privedieme k varu, zlejeme, kosti umyjeme a postup zopakujeme (len tentoraz pridáme ku kostiam aj chvost). Pokiaľ sa na hladine objaví rovnako tmavá pena ako predtým, postup ešte zopakujeme. V opačnom prípade zmierime oheň a zbierame svetlú penu.
2.
Zázvor pozdĺžne rozpolíme, naklepeme ho tĺčikom na mäso. Spolu s ostatným korením a rozpolenou cibuľou ho opražíme nasucho na panvici. Riadime sa sfarbením cibule, ktorá by na reze mala byť tmavo hneda.
3.
Potom, čo zozbierame z vývaru všetku penu, pridáme do nej opražené korenie, 2 lyžice soli, stiahneme plameň a vývar varíme 5-6 hodín (pokiaľ sa bude voda príliš odparovať dolejeme ju). Mäso varíme podľa veľkosti 2-3 hodiny, potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Vývar na záver dosolíme alebo dochutíme rybou omáčkou.
4.
Príprava surovín do polievky: Všetko si pripravíme tesne pred tým, ako budeme polievku servírovať. Pho sa podávame v hlbokých miskách a vďaka bylinkám, mäsu a rezancom sa považuje za hlavné jedlo. Bylinky prepláchneme v mise s vodou (tú vymeníme aspoň dvakrát). Vietnamská mäta sa je aj so stonkou, len uložíme drevnatejšiu časť.Uvarené mäso nakrájame na menšie časti alebo potrháme.Na tanier si pripravíme klíčky mungo, mexický koriander, a zelenú perilu. Na ďalší tanier dáme citrón a nakrájanú čili papričku.Rezance dáme na hodinu namočiť do studenej vody. Potom ich krátko uvaríme (30 sekúnd) v sitku s horúcou vodou a rovno rozdelíme do misiek (rezance v miske ešte napučia).Na rezance rozložíme mäso, pridáme nasekaný koriander, jarnú cibuľku aj šalotku. Všetko nakoniec zalejem horúcim vývarom a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.