Morka na hruškách
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
morka
6
ks
hrušky
200
ml
biele víno
3
PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Rozštvrtíme hrušky a zbavíme ich jadrovníkov, ale neošúpeme ich a zašijeme ich morke do brušnej dutiny. So soľou. mletým čiernym korením premiešame maslo a potrieme ním morku zo všetkých strán.
2.
Vo vyhriatej rúre najskôr morku prudko zapečieme, potom teplotu znížime, podlejeme troškou vody aj s časťou vína a dusíme za občasného podlievania, prikryté asi hodinu. Odkryjeme morku a pomaly pečieme za častého prelievania šťavou, ktorá sa vypiekla. Pečieme asi ďalšiu hodinu aj dlhšie v závislosti od veľkosti morky. Taktiež môžeme pod morku umiestniť aj nádobu s 250 ml vody, aby sa nepripaľovala.
3.
Ak je to potrebné môžeme vypečenú šťavu zriediť s troškou vody a zvyšným vínom a necháme zovrieť. Ako prílohu môžeme servírovať zemiaky alebo ryžu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.