Varený králik nakyslo
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
500
ml
králičí vývar
200
ml
kyslá smotana
300
g
koreňová zelenina
1
PL
ocot
3
ks
cibuľa
2
PL
olivový olej
1
ks
citrón
soľ
celé čierne korenie
nové korenie
bobkový list
cukor
postup
1.
Odblaníme králika, rozporciujeme a vložíme do vriacej a posolenej vody spolu s postrúhanou koreňovou zeleninou, niekoľkými zrnkami nového a čierneho korenia, bobkovým listom, octom a dvoma cibuľami. Prikryjeme a varíme pomaly domäkka približne hodinu.
2.
Všetko prelejeme do hrnca a mäso by malo byť ponorené a necháme odstáť do druhého dňa.
3.
Pripravíme svetlú zápražku z múky a oleja, prilejeme studený precedený vývar z králika a povaríme minimálne 20 minút. Mäso medzitým vykostíme, nakrájame a vložíme do omáčky.
4.
Pridáme postrúhanú zvyšnú cibuľu a necháme zovrieť. Do omáčky primiešame smotanu a osolíme ju prípadne okyslíme. Servírujeme napríklad s krupicovými haluškami alebo cestovinami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.