Pridať recept

Slivkový anglický dezert

ingrediencie

2 stonky
rebarbora
50 g
trstinový cukor
100 g
maslové sušienky
100 g
maslo
50 g
polohrubá múka
500 g
slivky
podľa chuti
zmrzlina

postup

1.
Rebarboru dáme do misky, pridáme polovicu cukru a necháme ho chvíľu odležať. Medzitým si pripravíme posýpku. Ak máte mixér, dajte doňho sušienky a rozdrvte ich. Môžeme ich vložiť do mikroténového sáčku, zabaliť do utierky a rozbiť tĺčikom na mäso. K rozdrveným sušienkam pridáme maslo, múku a cukor a vypracujeme sypkú zmes.
 
2.
Zapekaciu misku vymažeme maslom, na dno dáme rebarboru, slivky a posypeme mrveničkou. Pečieme 25-30 minút, aby bolo ovocie mäkké a mrvenička zlatá. Podávame vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou alebo kopčekom šľahačky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.