Varený karfiol so smotanovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
karfiol
100
ml
smotana
200
g
tavený syr
soľ
muškátový orech
petržlenová vňať
postup
1.
V posolenej vode uvaríme uvaríme karfiol domäkka. Zlejeme vývar a dáme ho nabok. Karfiol odložíme na teplé miesto.
2.
Tavený syr nakrájame a dáme ho do smotany a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Pridáme karfiolový vývar, asi 100 ml, premiešame a dochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Teplý karfiol prelejeme smotanovou omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Servírujeme napríklad s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.