Treska s kokosovou omáčkou
4
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
filety z tresky
2
ks
jarná cibuľka
4
strúčiky
cesnaku
200
ml
kokosové mlieko
trochu
čerstvý zázvor
1
ks
chilli paprička
4
vetvičky
cherry paradajky
1/2
KL
kurkuma
1
KL
mletý koriander
2
PL
olej
1
ks
limeta
postup
1.
Cibuľku umyjeme, nakrájame na kolieska, cesnak nakrájame na plátky. Zázvor olúpeme a najemno nastrúhame asi 4 cm dlhý koreň.
2.
Na oleji osmažíme rybu z oboch strán, pridáme paradajky. Potom rybu aj paradajky preložíme na tanier. Na panvicu dáme cibuľku, cesnak, zázvor a vykôstkovanú nakrájanú chilli papričku. Vyprážame asi minútu, potom pridáme korenie a zalejeme kokosovým mliekom.
3.
Necháme prejsť varom, pridáme soľ podľa chuti a omáčkou polejeme rybu. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Ozdobíme limetkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.