Teľacia pečeň s cibuľovou omáčkou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
teľacia pečeň
1
ks
cibuľa
2
PL
olivový olej
1
zväzok
šalvia
mleté čierne korenie
Omáčka
100
ml
smotana
1
PL
dijonská horčica
3
PL
balzamikový ocot
postup
1.
Mierne predhrejeme rúru. Prekrojíme cibuľu, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
2.
Zohrejeme polovicu oleja vo veľkej panvici a pri stálom miešaní v ňom pražíme cibuľu minútu. Oheň zmiernime, prikryjeme a dusíme 6 minút, až kým nie je cibuľa mäkka a nezačína hnednúť. Cibuľu dáme na tanier a ten vložíme do rúry.
3.
Umyjeme a osušíme šalviu, odtrhneme lístky a nakrájame tak, aby sme získali asi jednu lyžičku. Dáme nabok.
4.
Okoreníme pečeň a na panvicu nalejeme druhú polovicu oleja, zohrejeme ho a pečeň na ňom prudko opečieme dohneda z oboch strán 1 - 2 minúty. Vyberieme z panvice a dáme nabok.
5.
Prilejeme do panvice ocot a 3 lyžice vody, necháme zovrieť a pri miešaní stále oškrabávame zo stien a dna výpek. Oheň zmiernime a primiešame smotanu a horčicu.
6.
Do panvice vrátime cibuľu a pečeň a prehrievame približne 2 minúty. Pred servírovaním jedlo posypeme šalviou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.