Zeleninové karbonátky
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrkva
100
g
kel
150
g
karfiol
soľ
2
ks
vajce
20
g
hladká múka
mleté čierne korenie
110
g
strúhanka
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka na obaľovanie
150
g
tuk na vyprážanie
postup
1.
Očistenú a umytú zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do horúcej osolenej vody. Uvaríme do polomäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutú zeleninu zomelieme na mlynčeku, pridáme múku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie a strúhanku.
2.
Musí nám vzniknúť tuhšia masa. Sformujeme z nej karbonátky, ktoré obalíme múkou, rozšľahaným 1 vajcom a strúhankou. Vypražíme ich na malom množstve tuku. Môžeme podávať so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.