Pridať recept

Ďumbierový morský čert

ingrediencie

450 g
morský čert
1 PL
čerstvý ďumbier
2 PL
sladká čili omáčka
1 PL
kukuričný olej
100 g
mladá špargľa
3 ks
šalotka
1 KL
sezamový olej

postup

1.
Morského čerta dôkladne očistíme od všetkých blán. Potom ho ostrým nožom pokrájame na tenké a ploché oválne plátky a odložíme nabok.
 
2.
V malej miske dôkladne zmiešame čerstvý postrúhaný ďumbier so sladkou čili omáčkou. Zmesou potrieme plátky morského čerta, môžeme na to použiť kuchynský štetec na cesto.
3.
Vo veľkom predhriatom woku alebo v panvici s hrubým dnom rozohrejeme kukuričný olej.
4.
Do woku vložíme kúsky morského čerta, špargľu a pokrájané šalotky a opekáme na stredne silnom ohni asi 5 minút. Miešame len veľmi opatrne, aby sa rybacie kúsky nepolámali.
5.
Odstavíme z ohňa, pokvapkáme sezamovým olejom a opatrne premiešame.
6.
Preložíme na ohriate taniere a podávame hneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať