Americký grilovaný losos
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
filety z lososa
3
PL
hnedý cukor
1
PL
med
2
PL
maslo
4
PL
dijonská horčica
2
PL
sójová omáčka
2
PL
olivový olej
1
PL
čerstvý zázvor
rastlinný olej
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Maslo, cukor a med rozohrejeme v malom hrnci. Na chvíľu odstavíme a do zmesi pridáme horčicu, olej, zázvor a sójovú omáčku. Celú zmes necháme približne 15 minút vychladnúť.
2.
Lososa osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Dáme ho na pekáč kožou nahor a grilujeme pri teplote 130°C približne 3 minúty. Keď je losos ugrilovaný zo strany kde je koža, tak lososa prevrátime na druhú stranu, ktorú potrieme vyrobenou cukrovou zmesou. Približne 5 minút necháme grilovať. Môžeme podávať podľa chuti s ryžou alebo so zeleninou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.