Pridať recept

Jemná cibuľová polievka

ingrediencie

6 ks
cibuľa
trochu
olej
2 ks
zemiaky
1 PL
horčica
trochu
soľ
trochu
vegeta
trochu
mleté čierne korenie
150 ml
sladká smotana

postup

1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme ju na rozohriatom oleji. Potom očistíme zemiaky, pokrájame ich na kocky, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme vegetu, horčicu, polovicu udusenej cibule a varíme domäkka.
 
2.
Keď sú zemiaky uvarené rozmixujeme ich aj s vodou, pridáme smotanu, druhú polovicu udusenej cibule, dobre rozmiešame a dáme variť. Osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Pred podávaním môžeme dať navrch polievky trochu udusenej cibuľky. Podávame aj s opraženými kockami chleba.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Famózna cibuľačka a cesnačka
Poctivá cibuľačka a cesnačka: Základ jesennej kuchyne
Prečo sú polievky počas jesene tak dôležité? Pretože vás príjemne zahrejú, vďaka zelenine sú plné...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.