Veľkonočná torta a la
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
7
ks
vajce
240
g
práškový cukor
150
g
hrubá múka
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
2
dl
mlieko
160
g
vlašské orechy
marhuľový džem
kokos
Krém
3
PL
kryštálový cukor
2
dl
voda
2
PL
kakao
1/2
dl
káva
250
g
maslo
100
g
práškový cukor
postup
1.
Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s pomletými orechami zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme, potrieme krémom a spojíme.
2.
Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. V kastróliku upálime cukor, zalejeme 1 dl vody a rozvaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a pri miernej teplote varíme 15 minút. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme vychladnutý karamel a nakoniec po lyžiciach vmiešame horúcu kávu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.