Pridať recept

Krémová artičoková polievka

ingrediencie

375 g
artičoky
1 KL
margarín
1 ks
cibuľa
4 ks
zeler
2 KL
ďumbier
900 ml
zeleninový vývar
1 ks
bouquet garni zmes

postup

1.
Artičoky očistíme a rozkrájame.
 
2.
Na roztopenom margaríne jemne podusíme cibuľku, zeler, ďumbier a artičoky.
3.
Pridáme vývar a bouquet garni. Prikryjeme a mierne varíme 20-25 minút, až sú artičoky krehké. Necháme ochladiť. Bouquet garni vyberieme.
4.
V mixéri zmixujeme do hladka. Polievku prelejeme do čistej nádoby, ochutíme a znovu zohrejeme. Podávame horúcu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať