Créme brulée
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
vanilkový cukor
50
g
trstinový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
2
ks
žĺtok
1
KL
pomarančový likér (Grand Marnier)
postup
1.
S vanilkovým cukrom prevaríme smotanu a necháme ju vychladnúť. Do vlažnej smotany primiešame žĺtky s likérom a nalejeme do menších zapekacích misiek.
2.
Misky dáme do pekáča s vodou tak, aby boli ponorené do polovice. Krém budeme piecť v predhriatej rúre približne hodinu pri teplote 150°C. Potom dezert necháme vychladnúť. Najlepšie v chladničke až do druhého dňa.
3.
Tesne pred servírovaním posypeme dezert trstinovým cukrom a prudko ho zapečieme pod grilom, ktorý je rozohriaty na teplotu 250 až 300°C. Zapekáme tak dlho, až kým sa cukor nerozpustí a neskaramelizuje.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.