Veľkonočný chlieb
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
1
ks
vajce
100
ml
mlieko
2
PL
maslo
1/2
ks
prášok do pečiva
1
PL
soľ
2
PL
rasca
3
strúčiky
cesnaku
3
ks
jarná cibuľka
1
PL
petržlenová vňať
250
g
tvaroh
soľ
korenie
postup
Z múky, vajca, mlieka, masla, prášku do pečiva, soli a rasce vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladu odpočinúť.Tvaroh zmiešame s jemne nakrájanými strúčiky cesnaku, jarnou cibuľkou aj s vňaťou, zelenú petržlenovú vňať, soľou a korením. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej utierke na obdĺžnik. Rozotrieme naň tvarohovú zmes a pomocou utierky stočíme do rolády. Konce zahneme naspodok a povrch cesta niekoľkokrát prepichneme vidličkou.Chlieb dáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme ešte 10 minút odpočinúť a upečieme v predhriatej rúre dozlatista.Po upečení necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.