Kurča na citrónoch
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kura
soľ
mleté čierne korenie
100
g
tuk
1
dl
citrónová šťava
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
1
ČL
cukor
3
ks
citrón
mäsový vývar
1
ČL
solamyl
postup
1.
Kura vyčistíme, umyjeme, rozštvrtíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Prudko ho opečieme v rozohriatom tuku a potom podlejeme citrónovou šťavou.
2.
Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, bobkový list, cukor a prikryté dusíme do polomäkka. Nakoniec pridáme pokrájané citróny a prilejeme mäsový vývar.
3.
Zahustíme Solamylom rozmiešaným s vodou a udusíme do mäkka. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.