Džem s hroznom a jablkovou šťavou
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hrozno
100
g
hrozienka
500
g
želírovací cukor
4
cl
jablková šťava
3
ks
šťava z citróna
postup
1.
Hrozienka namočíme do jablkovej šťavy na niekoľko minút, najviac na hodinku. Po umytí a zbavení jadierok hrozna, polovicu bobúľ rozštvrtíme a druhú polovicu zmixujeme s citrónovou šťavou. Hrozienka a hrozno zmiešame so želírovacím cukrom a necháme 2,5-3 hod. odstáť.
2.
Zmes po odstáti uvedieme do varu a asi 5 minúty prudko varíme. Hotový džem plníme do pohárov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.