Maslové hrudky s plnkou
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
hladká múka
150
g
maslo
2
PL
kakao
70
g
práškový cukor
30
g
mleté mandle
1
ks
žĺtok
Plnka
3
ks
bielok
70
g
práškový cukor
100
g
kryštálový cukor
50
ml
voda
60
g
čokoláda biela
4
plátky
želatína
Na ozdobu
200
g
čokoláda mliečna
200
g
biela čokoláda
postup
1.
Z múky, masla, kakaa, práškového cukru, pomletých mandlí a zo žĺtka vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 30 min. do chladničky. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme z neho hrubšie kolieska. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť.
2.
Kryštálový cukor rozpustíme vo vode a na miernom plameni uvedieme do varu. Varíme, kým sirup nezhustne. Z bielkov a práškového cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridáme vriaci sirup a spolu šľaháme, kým sneh nevychladne.
3.
Do snehu zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu s rozpustenou želatínou a spolu premiešame. Pomocou cukrárenského vrecúška striekame na vychladnuté kolieska snehovú plnku. Naplnené kolieska odložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky. Potom polejeme mliečnou čokoládou, ktorú necháme stuhnúť a dozdobíme bielou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.