Slané pečivo z lístkového cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hladká múka
250
g
tuk
soľ
3
ks
vaječný žĺtok
1
PL
ocot
1/2
PL
prášok do pečiva
voda
2
ks
vaječný bielok
postup
1.
Pripravíme si jednu tretinu múky a dobre stuhnutý tuk. Zamiesime a sformujeme do tvaru kocky. Necháme stuhnúť v chladničke. Z ostatku múky, žĺtkov, soli, z octu, prášku do pečiva a vody vymiesime mäkšie cesto, ktoré rozvaľkáme na väčší štvorec a do stredu vložíme stuhnutú kocku tvrdšieho cesta.
2.
Mäkšie cesto preložíme cez tvrdšie, okraje pevne postláčame, cesto rozvaľkáme, preložíme a znova rozvaľkáme. Niekoľkokrát opakujeme ešte tento postup a potom vložíme cesto do chladničky aspoň na 20 minút.
3.
Cesto vyvaľkáme na doske na tenko, povykrajujeme štvorčeky a potrieme ich rozšľahaným žĺtkom. Nakoniec môžeme slané pečivo posypať rascou alebo čímkoľvek podľa chuti.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.