Ríbezľový rôsol
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
ríbezle
3
ks
čerešne
1
kg
želírovací cukor
postup
1.
Ríbezle a čerešne umyjeme a odstopkujeme . Dáme ich do hrnca, prilejeme 200 ml vody a prikryté uvedieme do varu. Potom trochu odkryjeme, aby sa bobule neprevarili. Zmes varíme asi 15 minút. Následne prelejeme zmes cez vlhké plátno a necháme cez noc odkvapkať.
2.
Odmeriame 1100 ml ríbezľovej šťavy, zmiešame ju so želírovacím cukrom a uvedieme do varu. Varíme asi 5 minút a po úspešnej želírovacej skúške horúcu masu plníme do pohárov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.