Pridať recept

Banánová roláda s krémom

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
5 PL
vlažná voda

Krém

1 balíček
puding zlatý klas
100 g
práškový cukor
4 PL
solamyl
250 g
maslo
3 ks
banán

postup

1.
Žĺtky, vodu a kryštálový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme múku a zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Po upečení, ešte keď je piškóta horúca, cesto pocukrujeme a zvinieme. Necháme vychladnúť.
 
2.
Krém: Uvaríme puding podľa návodu a necháme vychladnúť. Potom pridáme solamyl, práškový cukor a maslo. Urobíme hladký krém, ktorý natrieme na rozvinuté cesto. Na okraj cesta položíme ošúpané banány a zvinieme. Môžeme povrch ozdobiť šľahačkou, kúskami banána.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Banán
(Ne)obyčajné banány: Doprajte si ich denne!
Obyčajný banán v sebe skrýva nutričné, kozmetické a hlavne chuťové bohatstvo.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...