Piccata - teľacie rezníky
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
teľacie rezne
6
lístky
šalvia
1
PL
hladká múka
1
PL
rastlinný olej
40
g
maslo
1/2
ks
citrón
4
PL
kurací vývar
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Pracovnú dosku posypeme múkou a prisypeme do nej soľ a korenie. Oba rezne prerežeme ešte na 6 rezníkov a do každého vtlačíme lístok šalvie. Tieto rezníky obalíme v pokorenenej múke.
2.
Zohrejeme olej s polovicou masla vo väčšej panvici, vložíme rezne a budeme ich opekať z každej strany 2 minúty. Potom ich vyberieme a dáme do predhriatej rúry.
3.
Šťavu z polovice citróna vytlačíme do panvice, pridáme vývar poprípade vodu a budeme variť na strednom ohni, až kým sa obsah nezvarí na polovicu. Pridáme aj zvyšok masla a túto zmes ďalej zohrievame, až kým sa maslo nespojí s ostatnou tekutinou.
4.
Následne rezníky vrátime späť do panvice a prehrievame ich ešte niekoľko minút z oboch strán a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.