Sacherova torta
stredná
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
120
g
polohrubá múka
120
g
čokoláda na varenie
200
g
marhuľový lekvár
160
g
krupicový cukor
200
g
čokoládová poleva
40
g
práškový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
6
ks
vajce
tuk na vymastenie
hrubá múka
postup
1.
Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame práškový cukor. Vyšľaháme dopenista a primiešavame za stáleho šľahania žĺtky. Pena musí byť dobre hustá, potom primiešame tuhý sneh, ktorý sme pripravili z bielkov a kryštálového cukru. Primiešame aj preosiatu múku.
2.
Vymastíme tortovú formu, ktorá by mala mať priemer 22 cm a vysypeme ju múkou. Hotové cesto do nej nalejeme a budeme ho piecť približne 55 minút v rúre, ktorú sme zohriali na 180°C. Takto zhotovený korpus necháme chladnúť vo forme na mriežke približne 15 minút, potom ho preklopíme na papier, ktorý je posypaný práškovým cukrom.
3.
Keď je cesto celkom vychladnuté odstránime formu a korpus rozdelíme na 2 časti, pričom spodný diel potrieme lekvárom a prikryjeme druhým dielom korpusu. Následne potrieme celú tortu lekvárom.
4.
V horúcom vodnom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu a potrieme ňou tortu, povrch dôsledne vyhladíme. Tortu položíme na papier a necháme ju v chladničke do ďalšieho dňa. Pred servírovaním ju ozdobíme tuhou šľahačkou alebo aj nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.