Prírodné hovädzie mäso
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso zo stehna
soľ
mleté čierne korenie
60
g
údená slanina
80
g
masť
30
g
hladká múka
60
g
cibuľa
postup
1.
Hovädzie mäso zo stehna umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, posolíme a okoreníme.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti do zlata, pridáme mäso a dusíme.
3.
O niekoľko minút podlejeme vriacou vodou alebo vývarom z kostí. Mäso zvoľna dusíme prikryté, častejšie ho podlievame a obrátime, aby sa dobre udusilo. Ak je šťavy málo, dolejeme vývar z kostí alebo vodu.
4.
Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, ktorú necháme odpariť na tuk, posypeme hladkou múkou, upražíme na ružovo a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou. Dobre premiešame a necháme zovrieť, pretlačíme cez sitko a necháme prevrieť ešte asi 5 minút.
5.
Mäso pokrájame cez vlákna, položíme na misu a polejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.