Pridať recept

Tvarohová žemľovka

ingrediencie

400 g
sendvič
400 ml
mlieko
3 ks
vajce
soľ
120 g
práškový cukor
60 g
maslo
200 g
tvaroh
citrónová kôra
vanilkový cukor

postup

1.
Sendvič nakrájame na plátky.
 
2.
Do mlieka pridáme soľ a bielky a vyšľaháme.
3.
Cukor vymiešame so žĺtkami, tvarohom, postrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
4.
Do vymasteného plechu dáme vrstvu plátkov sendviča, ktoré namáčame v pripravenom mlieku, pokropíme roztopeným maslom, potrieme tvarohom a na to uložíme opäť plátky sendviča. Opakujeme kým minieme všetky suroviny. Zakončíme sendvičom.
5.
Dáme zapiecť do zlatohneda. Upečenú žemľovku posypeme vanilkovým cukrom a pred podávaním môžeme dať na vrch kôpku zmrzliny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!