Hus pečená na zemiakoch
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
6
strúčikov
cesnaku
1
kg
zemiaky
2
ks
cibuľa
3
dl
sladká smotana
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Hus naporcujeme, prešpikujeme cesnakom a osolíme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie časti a dáme do pekáča, zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, zvyšným cesnakom a soľou.
2.
Na zemiaky poukladáme porcie mäsa, zalejeme smotanou rozšľahanou so soľou a korením. Pečieme vo vyhriatej rúre 90 minút. Zemiaky vyberieme dierkovanou naberačkou, aby na nich nebolo veľa masti a servírujeme spolu s porciami husi. Ozdobíme zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.