Pridať recept

Grilovaný baklažán s paradajkovo-jogurtovou omáčkou

Grilovaný baklažán s paradajkovo-jogurtovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

600 g
baklažán
2 PL
olivový olej
2 ČL
celá rasca
100 g
paradajky z konzervy
100 g
nízkotučný biely jogurt
soľ
mleté čierne korenie
sezamové semienka

postup

1.
Baklažány nakrájame na 12 hrubších plátkov a konce odstránime. Z oboch strán ich potrieme olejom, posypeme sezamovými semiankami a opečieme na grilovacej panvici z jednej aj druhej strany, kým dužina pri vpichnutí nie je mäkká.
 
2.
Na ohni zohrejeme panvicu, nasypeme do nej rascu a upražíme, kým nestmavne. Po vychladnutí ju zomelieme a roztlačíme v mažiari.
3.
Paradajky pokrájame a dáme do hrnca povariť na 3 minúty, kým nevznikne omáčka. Do vychladnutej omáčky dáme zomletú rascu, jogurt, soľ, korenie a premiešame. Podávame s ugrilovaným baklažánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...