Ryžový nákyp s čokoládovým krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
ryža
1/4
liter
voda
1/4
liter
mlieko
60
g
práškový cukor
30
g
maslo
2
ks
vajce
20
g
hrozienka
citrónová kôra
vanilkový cukor
Krém
1/4
liter
mlieko
1
ks
žĺtok
10
g
maizena
50
g
čokoláda
30
g
práškový cukor
postup
1.
Ryžu preberieme, umyjeme a dáme variť do vody.
2.
Keď začne hustnúť, prilejeme mlieko, soľ, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru a uvaríme hustú kašu.
3.
Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú ryžu, tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a cukru a umyté hrozienka. Zľahka premiešame.
4.
Dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy. Formu vložíme do pekáča s vodou a dáme piecť do rúry. Upečený podávame poliaty krémom.
5.
Krém: Mlieko s cukrom dáme variť, potom prilejeme maizenu a žĺtok rozmiešané v troche studeného mlieka a povaríme na miernom ohni. Do horúceho zamiešame nalámanú čokoládu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.