Pridať recept

Ryžový nákyp s čokoládovým krémom

Ryžový nákyp s čokoládovým krémom
Zdroj: kucharka111

ingrediencie

120 g
ryža
1/4 liter
voda
1/4 liter
mlieko
60 g
práškový cukor
30 g
maslo
2 ks
vajce
20 g
hrozienka
citrónová kôra
vanilkový cukor

Krém

1/4 liter
mlieko
1 ks
žĺtok
10 g
maizena
50 g
čokoláda
30 g
práškový cukor

postup

1.
Ryžu preberieme, umyjeme a dáme variť do vody.
 
2.
Keď začne hustnúť, prilejeme mlieko, soľ, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru a uvaríme hustú kašu.
3.
Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú ryžu, tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a cukru a umyté hrozienka. Zľahka premiešame.
4.
Dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy. Formu vložíme do pekáča s vodou a dáme piecť do rúry. Upečený podávame poliaty krémom.
5.
Krém: Mlieko s cukrom dáme variť, potom prilejeme maizenu a žĺtok rozmiešané v troche studeného mlieka a povaríme na miernom ohni. Do horúceho zamiešame nalámanú čokoládu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...