Pridať recept

Bifteky s pečenou šalotkou

ingrediencie

4 ks
sviečkovica
500 g
šalotka
2 ks
cesnaku
3 PL
olivový olej
1 ČL
balzamikový ocot
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL
worčestrová omáčka

postup

1.
Šalotky zbavíme koreňov a dáme do menšieho pekáča. Pridáme hlávky cesnaku a 1 lyžicu oleja. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 45 minút.
 
2.
Po vychladnutí šalotky a cesnak zbavíme šupky a dáme do menšej misky. Pridáme k nim 1 lyžicu olivového oleja, balzamový ocot, soľ a korenie.
3.
Biftek potrieme olejom, worčestrovou omáčkou, osolíme, okoreníme a grilujeme z oboch strán 2 minúty. Podávam nakoniec pripravenou šalotkou a cesnakom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...