Ríbezľový koláč
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
3
ČL
kypriaci prášok
250
g
maslo
3
ks
vajce
150
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilínový cukor
300
g
ríbezle
postup
1.
Zmiešame spolu polohrubú múku, kypriaci prášok, maslo, celé vajcia a práškový cukor. Vypracujeme hladké cesto. 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Ríbezle očistíme a umyjeme. Cesto posypeme ríbezľami a vanilínovým cukrom. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme šúľok, ktorým urobíme na vrchu cesta mriežky. Vložíme do vyhriatej rúry a na 170 °C pečieme asi 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.