Pridať recept

Ríbezľový koláč so snehom

ingrediencie

Cesto

400 g
hrubá múka
100 g
práškový cukor
100 g
maslo
200 ml
mlieko
4 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
kypriaci prášok

Krém

200 g
práškový cukor
5 KL
maizena
1 kg
ríbezle
4 ks
vaječný bielok

postup

1.
S cukrom vymiešame žĺtky a potom k ním primiešame mäkké maslo a šľaháme dopenista. Prilejeme mlieko a preosiatu múku spolu s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešame a rozlejeme ho na plech, ktorý sme pred vymastili a vysypali múkou.
 
2.
Ríbezle dôkladne očistíme, umyjeme a keď sú odkvapkané zmiešame ich s maizenou a práškovým cukrom. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a primiešame ho k ríbezliam. Túto zmes navŕšime na cesto a dáme piecť do predohriatej rúry. Pečieme pri strednej teplote.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať