Pridať recept

Vidiecka polievka

ingrediencie

1,5 litre
mäsový vývar
1/2 ks
hlávková biela kapusta
200 g
zemiaky
80 g
krúpy
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
2 ks
paradajka
2 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
petržlenová vňať
kyslá smotana

postup

1.
Z mäsa alebo troch kociek bujónu a 1,5 l vody pripravíme vývar. Dáme doň premyté krúpy a varíme asi 20 minút.
 
2.
Všetku zeleninu očistíme. Kapustu pokrájame na malé kúsky a dáme do vývaru, pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, kolieska mrkvy a petržlenu a všetko pridáme do polievky. Varíme takmer do mäkka.
3.
Paradajky ošúpeme, pokrájame na štvrťky a spolu s bobkovým listom dáme do polievky. Varíme asi 10 minút, potom ju ochutíme soľou, korením a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním dáme do každej porcie smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať