Pangasius s horčicovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
pangasius filety
4
PL
roztopené maslo
1
ks
citrón
mleté čierne korenie
soľ
Horčicová omáčka
300
ml
smotana na varenie
4
PL
dijonská horčica
1
PL
citrónová šťava
1
KL
kryštálový cukor
20
g
maslo
10
g
hladká múka
postup
1.
Pekáč vymastíme a vložíme doň filety, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme roztopeným maslom. Budeme ich piecť vo vyhriatej rúre ma 160°C približne 10 - 15 minút.
2.
Horčicová omáčka: Použijeme hrniec s nepripaľujúcim dnom a dáme do neho smotanu, horčicu, citrónovú šťavu a cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. V prípade, že je omáčka príliš riedka zahustíme ju tak, že vidličkou zmiešame múku s mäkkým maslom a túto zmes po malých častiach prišľahávame do horúcej omáčky, až kým pekne nezhustne. Omáčku udržiavame teplú.
3.
Na tanier dáme teplú omáčku a servírujeme spolu so zemiakovým pyré, na ktoré položíme rybu. Ozdobíme štvrtinkami citróna.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.