Pridať recept

Kapustnica

ingrediencie

250 g
kyslá kapusta
1,5 litre
voda
soľ
PL
rasca
1 ks
bujón
3 ks
zemiaky
2 PL
masť
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
1 PL
mletá červená paprika
2 ks
klobása

postup

Kapustu pokrájame a dáme variť do posolenej vody s rascou a bujónom. Asi po 20 minutách pridáme nakrájané zemiaky.Na masti si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, zasypeme múkou a krátko opražíme. Zalejeme hrnčekom vody, rozmiešame, chvíľku ešte povaríme a nalejeme do polievky. Do polievky pridáme ešte kolieska klobásky . Ak máte radi jemnejšiu chuť kapustnice, môžeme ju zjemniť smotanou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...