Ríbezľový sorbet
2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bielok
štipiek
soľ
2
PL
práškový cukor
250
g
červené ríbezle
1
KL
kukuričný škrob
postup
1.
Bielok so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Pridáme preostiaty práškový cukor a ďalej asi minútu šľaháme. Bobuľky ríbezlí otrháme pomocou vidličky. Trochu si môžme nechať na ozdobu. Zvyšok dáme do hrnca spolu s dvoma lyžicami vody. Privedieme k varu, prikryjeme a asi minútu povaríme. Odstavíme z ohňa a rozvarené ríbezle prepasírujeme cez sito. Zachytíme asi 150 ml šťavy, ktorú prevaríme. V 1 lyžici vody rozpustíme kukuričný škrob a pridáme do horúcej šťavy. Za stáleho miešania prevaríme a odstavíme.
2.
Ešte horúcu ríbezľovú zmes zľahka zmiešame s vyšľahaným snehom. Ríbezľovú penu rozdelíme do dvoch misiek a dáme asi na 20 minút chladiť. Pred podávaním ozdobíme ríbezľami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.