Pridať recept

Cestoviny zapečené so šunkou a paprikou

Cestoviny zapečené so šunkou a paprikou
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

400 g
sušená krátka cestovina
1 PL
olivový olej
1 ks
červená cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 ks
červená paprika
1 konzerva
olúpaná a pokrájaná paradajka
250 g
údená šunka
3 PL
suché víno alebo vývar
2 ČL
sušené oregáno
soľ
mleté čierne korenie
parmezán
2 PL
roztopené maslo

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vo väčšom hrnci uvedieme do varu mierne osolenú vodu. Pridáme cestoviny a na slabom plameni varíme 8-10 minút, aby boli al dente. Potom dôkladne scedíme.
 
2.
Medzitým v inom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a červenú papriku a za občasného miešania pozvoľna pražíme 5 minút.
3.
Pridáme paradajky, šunku, víno a oregano, uvedieme do varu a nezakryté necháme slabo vrieť 2-3 minúty, kým omáčka mierne nezhustne. Odstavíme zo sporáka, premiešame s cestovinami a podľa potreby osolíme a okoreníme.
4.
Zmes rovno merne naložíme do ohňovzdornej nádoby. Vrch posypeme parmezánom premiešaným s maslom. Nádobu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 15-20 minút, kým pokrm nebude zapečený dozlata a nezačne bublať. Hneď podávame. VHODNÁ PRÍLOHA: Rukolový alebo špenátový šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...