Perfektný domáci hamburger
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
sezamová žemľa
150
g
mleté hovädzie mäso
200
g
mleté bravčové mäso
1
KL
cesnaková soľ
1
PL
petržlenová vňať
1
PL
mletá červená paprika
2
PL
sójová omáčka
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
drvená rasca
štipiek
majorán
2
ks
šalotka
4
ks
plátkový syr
1/4
ks
hlávkový šalát
1
ks
paradajka
trochu
olej
podľa chuti
kečup
podľa chuti
horčica
postup
1.
Mleté hovädzie a bravčové mäso zmiešame v miske spolu s cesnakovou soľou, petržlenovou vňaťou, červenou paprikou, sójovou omáčkou a dochutíme čiernym korením, majoránom a rascou. Misu zakryjeme a zmes dáme aspoň na hodinu do chladu.
2.
Mokrými rukami formujeme guľôčky, ktoré roztlačíme na placku. Rúru s grilom zohrejeme na 190°C. Hamburgery potrieme olejom a grilujeme asi 8-10 minút.
3.
Medzitým očistíme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a panvici dochrumkava opečieme.
4.
Žemle prekrojíme na polovicu, natrieme kečupom alebo horčicou. Do každej uložíme mäso, plátok syru, plátky šalátu, paradajku a cibuľu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.