Mleté mäso so zemiakmi
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
mleté bravčové mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletá červená paprika
štipiek
mletá rasca
1
PL
papriková pasta
štipiek
majorán
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
50
g
údený syr
100
g
jamná slaláma
50
g
slanina
5
ks
zemiaky
trochu
olej
1
ks
vajce
postup
1.
Mleté mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme, poprášime paprikou, mletým čiernym korením, rascou a majoránom. Pridáme paprikovú pastu, nadrobno nasekanú jednu cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce a polovicu nastrúhaného syra.
2.
Primiešame na kocky nakrájanú slaninu, jemnú salámu a premiešame. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
3.
Mäsovú zmes rozložíme na olejom vymastenú zapekaciu misu a posypeme nasekanou cibuľou. Posypeme zvyšným syrom a rozložíme zemiaky. Povrch zemiakov osolíme, pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.