Tvarohová torta s ovocím
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok
1
hrnček
krupicový cukor
2
ks
vajce
1/2
hrnček
olej
1
hrnček
mlieko
1
PL
kakao
Krém
2
balíčky
hrudkovitý tvaroh
200
ml
kyslá smotana
1
balíček
vanilkový cukor
80
g
práškový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
prášková želatína
50
ml
vlažné mlieko
300
g
ovocie
postup
1.
Múku s kypriacim práškom zmiešame s cukrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko. Cesto krátko vymiešame a polovicu cesta nalejeme do väčšej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto. V predhriatej rúre pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.
2.
Krém si pripravíme z tvarohu, kyslej smotany, vanilkového a práškového cukru. Do tejto hmoty pomaly vmiešame vyšľahanú smotanu. Želatínu rozpustíme vo vlažnom mlieku a vmiešame ju do krému.
3.
Na vychladnutú tortu poukladáme umyté ovocie, potrieme ich krémom, ozdobíme zvyšným ovocím a dáme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.