Smotanový králik
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
100
g
údená slanina
2
tégliky
kyslá smotana
ks
soľ
ks
hladká múka
Marináda
2
poháre
biele víno
1
pohár
biely vínny ocot
1
ks
cibuľa
ks
celé čierne korenie
ks
bobkový list
postup
1.
Marinádu pripravíme zmiešaním vína, octu, bobkového listu, nadrobno pokrájanej cibule a korenia. Suroviny povaríme a marinádu potom necháme vychladnúť.
2.
Králika namočíme do marinády a necháme ho v nej 2 dni. Potom králika osušíme, prešpikujeme slaninou, osolíme a dáme piecť na pekáč spolu so zvyšnou pokrájanou slaninou. Počas pečenia polievame králika marinádou.
3.
Po upečení králika vyberieme a šťavu z neho zahustíme múkou. Povaríme, pridáme smotanu a hotovou omáčkou polejeme upečeného králika, ktorého sme si nakrájali na menšie porcie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.