Zabaglione
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
práškový cukor
5
ks
vaječný žĺtok
1,5
dl
sherry
postup
1.
Vaječné žĺtky dáme do misky, pridáme cukor a vyšľaháme do svetlej a hustej peny. Túto misku položíme na hrniec, v ktorom sa varí pomaly voda.
2.
Do žĺtkovej peny pomaly prilejeme sherry alebo marsalu a vyšľaháme, až kým sa pena nezohreje. Bude to trvať asi 10 minút.
3.
Túto bielu napenenú zmes nalejeme do 4 vyšších pohárov. Zabaglione podávame teplé, podľa chuti s ovocím alebo mandľovými sušienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.