Mango s limetovou penou
4
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
syr Žervé
1,25
dl
smotana
1
PL
práškový cukor
1
ks
limeta
Mangová omáčka
1
ks
mango
4
KL
práškový cukor
mangová šťava
postup
1.
Do misky dáme žervé, kôru z limetky a cukor a dobre premiešame. V ďalšej miske vyšľaháme smotanu a primiešame do žervé.
2.
4 ozdobné formičky vyložíme plátnom a rozdelíme do nich rovnomerne pripravenú zmes. Plátno preložíme cez vŕšok a zmes utlačte.
3.
Pre prípravu mangovej šťavy odkrojíme po oboch stranách tesne okolo kôstky z manga 2 silnejšie plátky a okrájame dužinu okolo kôstky. Olúpeme.
4.
Nakrájame 12 tenkých plátkov a dáme ich nabok. Zvyšné mango nasekáme, dáme spolu so šťavou z limetky a cukrom do mixéru a nahladko rozmixujeme. Môžeme tiež prepasírovať a rozmiešať s cukrom a limetkovou šťavou.
5.
Formičky vyklopíme na tanieriky. Na každý tanierik dáme plátky z manga, polejeme mangovou omáčkou a podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.