Pridať recept

Treska s plnkou zo špenátu

ingrediencie

1 ks
morská treska
trochu
soľ
trochu
biele korenie
trochu
citrónová šťava
200 g
špenát
1 ks
žĺtok
1 PL
hrozno
1 štipka
škorica
1 štipka
cukor
50 g
maslo
1/4 liter
suché biele víno

postup

1.
Rybu umyjeme pod tečúcou vodou. Zvonka i zvnútra ju potrieme soľou a korením. Obidve strany pokvapkáme citrónovou šťavou.
 
2.
Umytý špenát dáme na chvíľku do vriacej vody, vyberieme, necháme odkvapkať a nahrubo posekáme. Potom ho rukami čo najviac vytlačíme. Spolu so žĺtkom, hrozienkami, škoricou, cukrom a soľou ho spracujeme na plnku.
3.
Rúru zohrejeme na 190 stupňov, ryby dáme do vymastenej formy na pečenie rýb a potrieme ich roztopeným maslom.
4.
Víno trocha zohrejeme a zmiešame so zvyškom masla. Formu dáme na strednú dráhu v rúre a ryby pravidelne polievame zmesou vína a masla.
5.
Ryby nakoniec nakrájame na plátky a polejeme výpekom. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať