Sezamové garnáty
4
porcie
13
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
g
tigrie garnáty
1
PL
sezamový olej
2
PL
sójová omáčka
1
PL
slnečnicový olej
1
ks
paprička čili
1
strúčik
cesnaku
1
stonka
vôňovec citrónový
2
KL
ďumier
1
KL
hnedý cukor
1
PL
sezamové semienka
postup
1.
Garnáty umyjeme, utrieme dosucha, vložíme do misky spolu so sezamovým olejom, sójovou omáčkou a poriadne premiešame. Potom ich vložíme do sita položeného na miske, aby nám ostala všetká marináda.
2.
Panvicu rozohrejeme spolu so slnečnicovým olejom a garnáty opekáme asi 1 1/2 minúty. Pridáme nasekanú čili papričku, prelisovaný cesnak, vnútro vydlabané s vôňovca citrónového a nastrúhaný ďumbier. Opekáme ďalšiu minútu, odstavíme z ohňa a vmiešame marinádu, cukor a sezamové semienka. Podávame so sladkou čili omáčkou napicháne na špajdli.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.