Pridať recept

Sezamové garnáty

ingrediencie

40 g
tigrie garnáty
1 PL
sezamový olej
2 PL
sójová omáčka
1 PL
slnečnicový olej
1 ks
paprička čili
1 strúčik
cesnaku
1 stonka
vôňovec citrónový
2 KL
ďumier
1 KL
hnedý cukor
1 PL
sezamové semienka

postup

1.
Garnáty umyjeme, utrieme dosucha, vložíme do misky spolu so sezamovým olejom, sójovou omáčkou a poriadne premiešame. Potom ich vložíme do sita položeného na miske, aby nám ostala všetká marináda.
 
2.
Panvicu rozohrejeme spolu so slnečnicovým olejom a garnáty opekáme asi 1 1/2 minúty. Pridáme nasekanú čili papričku, prelisovaný cesnak, vnútro vydlabané s vôňovca citrónového a nastrúhaný ďumbier. Opekáme ďalšiu minútu, odstavíme z ohňa a vmiešame marinádu, cukor a sezamové semienka. Podávame so sladkou čili omáčkou napicháne na špajdli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať