Hovädzia polievka s krupicovými haluškami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
hovädzí vývar
40
g
krupica
8
cl
mlieko
1
ks
vajce
20
g
maslo
trochu
soľ
trochu
mletý muškátový oriešok
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Do vriaceho mlieka s maslom a so soľou zavaríme krupicu a za stáleho miešania varíme tak dlho, až kým sa cesto neprestane lepiť na nádobu a varechu. Do vychladnutého cesta pridáme vajce, muškátový orech, posekanú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne vymiešame.
2.
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme lyžičkou namočenou v horúcej vode halušky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Uvarené halušky prepláchneme studenou vodou a zalejeme menším množstvom horúceho vývaru. Pri podávaní ochutíme posekanou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.