Zemiakové lupienky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1/2
kg
olej
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a na uhorkovou strúhadle nastrúhame na rovnaké lupienky. Asi 30 minút ich necháme v studenej vode a potom ich dobre usušíme v utierke.
2.
Osušené lupienky smažíme v silne rozpálenom oleji tak dlho, až sú ružové a chrumkavé.
3.
Potom ich vyberieme, necháme poriadne odkvapkať, osolíme, okoreníme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.